Welke jongen droomt niet van een tweedehands Porsche

Tweedehands Porsche

Als klein jongetje droom wat je later wilt worden en daar hoort ook een auto bij. Een Porsche past natuurlijk in het ideaal beeld wat je als kind nog hebt. In de tijd dat je naar Dallas keek en Victoria Principal (Pam) met haar rode 911 Turbo cabrio op het scherm verscheen… Dat zijn lang vervlogen tijden en de realiteit van een veertiger leert dan een nieuwe Porsche voor de gemiddelde man niet betaalbaar is. Dus dan wordt het op zoek gaan naar een tweedehands Porsche. Maar een Porsche tweedehands kopen is lastiger dan je aanvankelijk zou verwachten. Er zijn niet veel gespecialiseerde zaken waar men alleen maar aan gebruikte Porsches werkt. Hiervoor moet je de grens oversteken naar België. Het grote voordeel is dat deze Porsche specialisten ook nog betaalbaar zijn. De kennis die bij een gemiddelde Porsche specialist aanwezig is, ga je niet snel vinden bij een Porsche dealer in Nederland. Daar verkoopt men vooral nieuwe Porsches. 

Wil je een tweedehands Porsche kopen, dan is de tijd nu aangebroken om stappen te ondernemen. De auto’s die in goede staat zijn kosten nu al aardig wat geld, maar binnenkort mogen de Chinezen ook youngtimers gaan importeren. Aanvankelijk konden ze alleen nieuwe Porsches kopen, maar de deur staat binnenkort open en dan is er vermoedelijk geen goede klassieker meer te krijgen in Europa tenzij je over extreme hoeveelheden geld kunt beschikken.

In Amerika moet je niet meer zijn, daar zijn ze allemaal al weggehaald naar Europa, waar ze zijn gerestaureerd en staan in de garages gestald van de liefhebbers of beleggers. In België is er een internet portaal waar je terecht kunt voor gebruikte Porsches waarvan de historie bekend is en waarop je ook nog eens een nette garantie krijgt. Alleen betrouwbare bedrijven mogen hier hun auto’s aanleveren. Er zijn in de autohandel veel snelle c.q. gladde handelaren. Deze vallen buiten de boot omdat zij niet in staat zijn om het onderhoud en reparaties uit te voeren. Vandaag kopen deze garages een Fiat en morgen een Porsche. Het is maar net wat er voorbij komt voor deze mannen. Als je dan toch geld gaat uitgeven, doe het dan op een verstandige manier. 

Vanuit LV-1n hebben we gekeken naar diverse websites en telkens komen we tot de conclusie dat je het beste kunt gaan kijken op www.tweedehandsporsches.be daar kun je de informatie vinden die je zoekt. Het leuke is dat er ook de historie van de 911 wordt beschreven.