LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Verhuizen: zo vind je de leukste woonwijk voor je kinderen

Verhuizen: zo vind je de leukste woonwijk voor je kinderen

De komende maanden worden er heel veel baby’s geboren. Sinds het Coronavirus ons land heeft bereikt en men steeds meer vanuit huis is gaan werken, is het aantal zwangere vrouwen flink gestegen vergeleken met dezelfde periode van voorgaande jaren. Als jouw gezin op dit moment binnenkort een nieuw familielid verwacht en je huidige woning daar op dit moment geen ruimte voor heeft, dan moet je hoogstwaarschijnlijk snel je huis verkopen. Naast de grootte van het huis, is het ook belangrijk dat de woning zich bevindt in een kindvriendelijke omgeving. Waar let je in dat geval op? Hoe herken je een kindvriendelijke buurt?

Speeltuinen

Voordat je een nieuw huis koopt is het belangrijk dat er in de straat of in de directe omgeving voldoende speeltuinen te vinden zijn. Zodra je kind tussen de 3 en 10 jaar oud is de kans groot dat hij of zij regelmatig wil kunnen spelen in een speeltuintje.

Veiligheid

Op een gegeven moment kan je verwachten dat je kind zelfstandig buiten wil gaan spelen. De eerste keren zal dat natuurlijk alleen in je eigen straat mogen. Daarom neem je de veiligheid van de straat waarin je wil gaan wonen mee in je afweging.  Is de straat overzichtelijk? Rijden er veel auto’s?  En kan je kind daar buiten spelen zonder in de problemen te komen?

 

Scholen

Naast basisscholen is het ook belangrijk dat er minimaal één middelbare school makkelijk te bereiken is vanuit de woning. In de brugklas gaat je kind namelijk als het goed is fietsend naar school. Je wil natuurlijk niet dat je kind straks uren moet gaan fietsen om vervolgens bezweet aan te komen op school. Het verkopen eigen woning doe je als de verkoopprijs je een mooi bedrag oplevert of als de woning op een gegeven moment te klein is om er samen met je nieuwe kindje te wonen. Als dat laatste de reden is van een verhuizing,  let er dan wel op dat je een woning koopt dat zich bevindt in een kindvriendelijke omgeving.

 

 

https://www.economy.nl/