LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Stappen om je auto te verkopen

🚘 Een auto verkopen verloopt eigenlijk altijd volgens een aantal stappen. In de eerste plaats bepaal je natuurlijk zelf dat je de auto kwijt wil. Dat betekent dat je vervolgens moet gaan bekijken hoe je deze gaat verkopen. Er zijn allerlei manieren waarop dit tegenwoordig kan, dus je hebt voldoende keuze. Het is belangrijk om desondanks alle stappen goed te doorlopen. Zo weet je zeker dat je het maximale krijgt voor je voertuig en alles op een goede manier wordt afgehandeld.

 

Wat wil je ervoor hebben?

Natuurlijk wil iedereen zijn auto verkopen voor de hoogst mogelijke prijs. Dit kan er alleen wel toe leiden dat je geen realistische inschatting maakt van de mogelijkheden. Daardoor maak je het jezelf onnodig moeilijk, want te hoog inzetten kan betekenen dat je geen biedingen krijgt op je voertuig. Als je je voertuig snel van de hand wilt doen is een realistische vraagprijs dus belangrijk. Te laag inzetten is ook niet slim, want misschien verkoop je je auto op deze manier ver onder gangbare prijs. Het is daarom beter om een professional (lees: taxateur) te laten bekijken wat je auto waard is. De staat waarin de auto is en hoe er door de jaren mee omgegaan is, spelen hier een belangrijke rol in. Wanneer dit allemaal goed meegenomen wordt, is de kans dat je een goede prijs kan vragen en de auto relatief snel kwijt kan raken.

 

De koper inzicht bieden

Natuurlijk is een auto verkopen voor jou vooral een zaak van het juiste bedrag krijgen. Voor de koper is het echter belangrijk dat de auto is wat deze ervan verwacht. Geef de koper daarom de kans om de auto goed te bekijken. Dit begint met het opstellen van een duidelijke advertentie. In deze advertentie dien je zo volledig mogelijk te zijn. Als er mankementen zijn, dan dien je dit ook aan te geven.

 

De verkoop afhandelen

Uiteindelijk zal je alles ook moeten afhandelen. Er bestaat een kans dat de koper gaat afdingen, houd hier rekening mee. Daarom is het altijd slim om vooraf voor jezelf te bepalen welke prijs je minimaal wil hebben. Ga ook aan de slag met het papierwerk. Bedenk je dat een auto verkopen een echte overdracht betekent. De auto moet op de naam van de nieuwe eigenaar komen en alles moet goed worden afgerond. Zo ben jij niet meer aansprakelijk. Wanneer je werkt met een goede verkoper, dan is de kans groot dat die alles voor je zal verzorgen.