LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Slimme vs domme elektrische laadpaal

Slimme laadpalen geven je direct inzicht in het energieverbruik. Zo een slimme laadpaal is dan ook gekoppeld aan een back-office systeem (dashboard) waar je op elk moment inzicht hebt in de status van de laadpalen en laadgegevens, zoals het kWh-verbruik en energiekosten. Tevens zie je terug waar je met je laadpas je elektrische auto hebt opgeladen. Zo kan je gedetailleerde rapporten met laadgegevens downloaden voor je eigen administratie.

Stel je laadpaal beschikbaar voor gasten

Daarnaast kan je ook in de Back-office laadpalen en laadpassen registreren. Hiermee kan je jouw laadpaal beschikbaar stellen voor onder andere gastgebruik.

Een ander voordeel van een slimme laadpaal is dat het capaciteitsproblemen eenvoudig voorkomt (laadpalen verbruiken namelijk veel stroom en als je meerdere auto’s op hetzelfde moment oplaadt kan dit al snel capaciteitsproblemen opleveren). Met toptechnologieën voorkomt een slimme laadpaal overbelasting.

Een domme laadpaal

Een domme laadpaal kent al deze luxe niet. Dit komt omdat domme laadpalen niet beschikken over communicatie technologie en bieden daarom weinig informatie. Zo een domme laadpaal communiceert eigenlijk alleen met de elektrische auto. Vaak heeft een domme laadpaal dan ook een simpele aan- en uitknop om het laden te starten. Een slimme laadpaal lijkt dus veel handiger dan een domme laadpaal, maar vergeet niet: een slimme laadpaal kost wel iets meer!

http://reithpower.nl/