LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Ouderdomskwaaltjes

Iedereen weet als je ouder word, dat je meer problemen gaat krijgen met je lichaam. De reden dat je lichaam zwakker word en steken gaat laten vallen is simpelweg door slijtage. Heel je leven moet je lichaam werken om bepaalde handelingen te verrichten, telkens als een handeling word verricht slijt je lichaam een beetje. Neem bijvoorbeeld het verwerken van geluid door je oren. Omdat je heel je leven te maken hebt met geluid en soms ook harde geluiden, slijt je gehoord en krijg je gehoor problemen als je ouder word. Tegenwoordig zijn er genoeg dingen te doen tegen de ouderdomskwaaltjes. Bij een slechter wordend gehoor kan je bijvoorbeeld een gehoorapparaat nemen. Dit wordt vaak nog (gedeeltelijk) door de verzekering gedekt.

Nog een kwaal die veel voorkomt bij het ouder worden, is het problemen krijgen met het zicht. Als je ouder wordt krijgen veel mensen op een gegeven moment last van een minder worden zicht. Dit kan al gebeuren vanaf 40 jarige leeftijd. Het minder worden van het zicht wordt echter niet persé door slijtage veroorzaakt, maar door syndromen. De meest voorkomende syndromen zijn Presbyopia, cataract en glaucoma. Er kan echter wel wat worden gedaan tegen slechtziendheid, je kan bijvoorbeeld een bril aanschaffen of een paar lenzen. Hierdoor zal je merken dat je weer een stuk beter gaat zien.

Naar mate je ouder wordt, word de huid ook slapper. Hierdoor kunnen rimpels, “kipfiletjes” of hangende oogleden ontstaan. Deze kwalen zijn niet tegen te houden, iedereen krijgt er op een gegeven moment daarom ook last van. Ze zijn echter wel te verhelpen! Door een korte en simpele ooglidcorrectie bovenoogleden doet het overtollige huid bij de oogleden al verdwijnen. De ooglidcorrectie ervaringen zijn over het algemeen erg positief. Dit geld ook voor de andere twee kwalen, deze kunnen ook eenvoudig en snel worden verholpen door middel van een korte en simpele operatie.

http://faceland.nl/