LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Opzoek naar een fijne rijschool? Lees dan verder!

Word je bijna 18 en sta je al te popelen om rijles te nemen? Misschien zit je nog vol vragen zoals: wat houdt het precies in? Waar moet ik op letten als ik ergens rijlessen neem? Wat kost het allemaal? Wij maken je graag wegwijs!

Het begint natuurlijk allemaal bij het kiezen van een rijschool. Vergelijk rijscholen met elkaar. De prijzen kunnen namelijk enorm wisselen en de ene rijschool boekt meer succes dan de ander. Als je wilt kun je je rijles heel snel halen. Zo kun je bij veel rijscholen al binnen 5, 10 of 30 dagen je roze papiertje halen. Wil je er liever wat langer over doen? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week rijles te nemen. Het voordeel hiervan is dat je dan ook de kosten van de rijlessen spreidt, wat zeker handig is als je zelf moet (mee)betalen aan je rijbewijs.

Je eerste rijles is natuurlijk onwijs spannend. Bij sommige rijscholen kun je de eerste les in een simulator volgen. Je krijgt dan een virtuele rijles en aan de hand van deze les wordt er bepaald hoeveel rijlessen je nodig hebt. Ook zijn er rijscholen waarbij je de eerste rijles kunt volgen op een afgesloten terrein. Zo kun je je eerst focussen op hoe de auto werkt en hoef je nog geen rekening te houden met het verkeer. In de les daarna wordt dan bepaald hoeveel lessen je nodig hebt en krijg je een rijinstructeur toegewezen.

https://www.rijschool3b.nl/rijschool/pijnacker/