LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Nieuwe woning kopen: Twee eisen die je kunt vergeten

Nieuwe woning kopen: twee eisen die je kunt vergeten

De duur van de zoektocht naar een nieuw huis duurt normaalgesproken tussen de zes en twaalf maanden. Een woning staat gemiddeld vier maanden te koop. Op zich valt het dus best mee. Echter is het wel belangrijk om niet te snel akkoord te gaan bij de eerste woning die je ziet. Het huis waarin je wil investeren en wonen moet namelijk wel goed bij je passen. Het is immers de plaats waar je de komende jaren – of misschien wel de rest van je leven – je tijd gaat doorbrengen. Kies je ervoor om een woning niet te kopen omdat het te groot of te klein is? Of omdat de buurt misschien niet voldoet aan jouw eisen? Dan heb je groot gelijk om een woning af te wijzen. Maar er zijn ook punten die geen invloed mogen hebben op jouw keuze. Helaas vinden nog altijd veel mensen geen woning omdat zij teveel op zoek zijn naar het perfecte plaatje.

 

Liever een ander dak

Vind je de woning mooi en voldoet het aan al je wensen, maar baal je enorm van het soort dak? Denk dan heel goed over de kosten die een nieuw dak met zich mee brengt. In de meeste gevallen valt het mee en hoef je niet veel meer te betalen dan je al voor de woning doet. Daarom kan je er gerust voor kiezen om de woning toch te kopen.

 

Vergeet de kleine details

Geloof het of niet, maar veel potentiële kopers laten prachtige huizen voorbij schieten omdat zij teveel gefocust zijn op een perfect huis dat aan al hun eisen moet voldoen. Zo beoordelen vooral jonge kopers een woning negatief omdat bijvoorbeeld de kozijnen ,deuren en soms zelfs de tuin niet is zoals zij dat willen. Dat zijn juist de kleine eisene die je makkelijk zelf kunt vervangen. Als je daar te veel op let bij het uitzoeken van een woning, vind je waarschijnlijk nooit het huis dat je zoekt. Kleine verbouwingen en aanpassingen zijn vrijwel altijd nodig.

 

Een gemiddeld huishouden vindt vrij snel een woning. Echter zijn er altijd mensen die teveel focussen op kleine punten waaraan een potentieel huis niet voldoet. Als je denkt dat je de ideale woning hebt gevonden waarvan bijvoorbeeld alleen het dak of kozijn niet aansluit op je wensen? Dan is een nieuw dak of andere kozijnen kopen altijd een betere oplossing dan het huis niet kopen.


https://directeenkozijn.nl/