LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Maak van de wereld een betere plek

Maak van de wereld een betere plek

Werkt jouw bedrijf al met één van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) om voor 2030 van de wereld een betere plek te maken? Voordat je daadwerkelijk één van de doelstellingen in jouw onderneming toepast om een ander land te helpen, is het raadzaam om eerst na te gaan hoe goed je bedrijf op dit moment zelf presteert. Er zijn een aantal simpele stappen die je vanaf vandaag al kunt nemen als je het weet dat je op dit moment nog niet veel betekent voor de wereld om je heen.

Vervoer

Het is algemeen bekend dat auto rijden slecht is voor het milieu. Dat komt doordat CO2 altijd bij de verbranding van benzine, diesel of lpg in de motor van je auto vrijkomt. Het is een gas dat in de laatste 150 jaar extreem is toegenomen als gevolg van de menselijke activiteiten. Als ondernemer kan je dit probleem in ieder geval verminderen door ervoor te zorgen dat het personeel voortaan niet meer met de auto komt. Een vergoeding voor het openbaar vervoer kan bijvoorbeeld erg goed helpen.

 

Producten

Sta ook stil bij de soort producten die je vebruikt in je onderneming. Het is belangrijk om zoveel mogelijk voor natuurlijke producten te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor biologische schoonmaakmiddelenin plaats van de sterk bewerkte varianten. Die zijn namelijk beter voor het milieu.

 

Bijscholen

Eén van de SDG’s gaat om goed onderwijs. Zorg ervoor dat je hier een positieve bijdrage aan levert door bijvoorbeeld periodiek stagiaires aan te nemen ter ondersteuning van de werkzaamheden. Op die manier help je niet alleen het onderwijs, maar ook studenten zodat zij na hun opleiding in staat zijn om volwaardig werk te verrichten.  

 

Als je bedrijf zich op dit moment onvoldoende inzet om van de wereld een betere plek te maken zijn er een makkelijke manieren om in iedereen een eerste stap te zetten. Zo kan je ervoor zorgen dat het personeel voortaan de auto vaker laat staan. Daarnaast kan je in het bedrijf zelf vaker gebruik maken van natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld natuurlijke schoonmaakmiddelen. En door hier en daar een stagiair aan te nemen draag je een steentje bij het bevorderen van een goed onderwijssysteem. 

https://www.fayon.nl/