LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Leuke spellen om te spelen tijdens kerst

De kerstdagen worden vaak traditioneel gevierd: met het gezin, de vriendenkring of familieleden rondom de uitgebreid gedekte tafel met heerlijke hapjes en drankjes. Om de sfeer erin te houden draaien de populaire kerstnummers zachtjes op de achtergrond. Er worden grapjes gemaakt, herinneringen opgehaald en hapjes uitgedeeld.

Na enkele uurtjes zal het kerstdiner langzamerhand ten einde komen en lijken de gespreksonderwerpen op te raken. Op dat moment is het vaak tijd voor een spel om de dag lachend af te sluiten. Hieronder staan de leukste spellen op een rij:

Organiseer een quiz

Indien de aanwezigen elkaar goed kennen, kan een quiz deze statering bewijzen. Door een simpele PowerPoint te maken, waarbij iedere dia een andere vraag bevat, kan de avond met een lach worden afgesloten. Geef iedere gast beschikt over bordjes met iedereens naam. Bij iedere vraag zullen zij een bordje met een specifieke naam laten zien.

De vragen kunnen geheel naar eigen wens worden aangepast. Zoek online leuke, grappige vragen op voor een onvergetelijke avond.

Kerstbingo

Het internet is voorzien van oneindig veel kerstbingo-kaarten. Om een leuke spelletjesavond te organiseren, kun je de symbolen uitknippen en husselen, waarbij iedereen eén voor eén een kaartje pakt. Wie het eerst een volle kaart heeft, heeft gewonnen! Om het nog spannender te maken, kun je spelen voor cadeaus. Denk hierbij aan een foute kersttrui (of een normale kersttrui uiteraard), een schilderij, een mini-kerstboom of een kaarsenset.

Cadeaus husselen

Kerst is een feestdag en mag gevierd worden met het uitdelen van cadeaus. Bij dit spel zul je bij de voorbereiding kaartjes met doe-opdrachten moeten samenstellen, denk hierbij aan ‘wissel jouw cadeau met je rechterbuur’ of ‘leg een cadeau terug op de stapel’.

Door kleine, gekke, grappige cadeaus te kopen, zul je niet veel geld kwijt zijn aan dit spel. Leg diverse cadeaus in het midden van de kring en pak om de beurt een opdrachtenkaart. Wanneer de kaarten op zijn, mag je de cadeaus die jij in handen hebt houden!

https://www.uglyxmas.be/be_nl/