La Souris scooters

Misschien ben je wel bekend met La Souris scooters. Die lijken veel op Vespa scooters maar ze zijn veel goedkoper! Hoewel het uiterlijk van La Souris scooters veel lijkt op de duurdere merken en modellen zijn ze toch anders. Wij kunnen het weten want in onze winkel verkopen wij nagenoeg dezelfde types onder een andere naam. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Vespa scooters en La Souris scooters?

 

Made in China

Vespa scooters worden voor het grootste deel gemaakt in Europese fabrieken. Daarnaast is de controle tijdens het productieproces erg streng. La Souris scooters worden gemaakt in China. Die scooters worden “merkloos” in grote getale geproduceerd tegen lagere arbeidskosten waardoor de prijzen een stuk lager liggen. Onze merken zoals Turbho en IVA komen ook uit China.

 

Zelfde design, andere kwaliteit

De La Souris scooters zoals de Vespelini serie lijken veel op de Vespa Primavera en Sprint scooters. Maar de kwaliteit is toch wat anders. De overkapping is bijvoorbeeld niet van staal maar van kunststof. Zaken als koplampen, bekabeling en indicators zijn vaak van een wat lagere kwaliteit. Met een echte Vespa scooter liggen de onderhoudskosten vaak lager dan bij La Souris scooters.

 

Waarom kiezen voor La Souris scooters?

Wij verkopen ook Chinese scooters. Die worden geleverd als “bouwpakket” en we assembleren ze in onze werkplaats. Dat doen veel winkels, daar is op zich niets mis mee. Maar de wijze van assembleren kan verschillen, de techniek kan gelijkwaardig zijn bij Chinese scooters, de service en nazorg is dat vaak niet. En daar betaal je bij een Vespa ook voor. Budget merken als Turbho en IVA hebben zich bewezen als betrouwbare budget merken, ook middenklasse scooters als SYM leveren veel waar voor hun geld. Niet iedereen wil investeren in een dure Vespa, het is goed dat er goedkopere alternatieven zijn.

 

Voor elke La Souris scooter is er een ander vergelijkbaar model te vinden. De Vespelini lijkt op de Vespa Primavera en de IVA Lux, de Vespelini S op de Vespa Sprint en de Riva Sport S. De Grande Retro is weer gelijk aan de IVA Venice. Het uiterlijk lijkt hetzelfde, de kwaliteit kan verschillen.

 

Meer weten over de verschillen en overeenkomsten tussen origineel en kopie? Neem dan even contact op, wij hebben ze beide!