LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Kunst buiten het museum

Kunst wordt tegenwoordig totaal niet meer beperkt tot het canvas. Tegenwoordig zijn er veel meer plekken waar je kunst op ziet duiken. Op plekken waar je dat misschien helemaal niet zou verwachten.

Een goed voorbeeld hiervan in graffiti in de openbare ruimte. Graffiti wordt met spuitbussen op een muur gespoten, vaak in felle, duidelijke kleuren. Het zijn vaak snelle tekeningen of woorden. Dit komt omdat het eigenlijk illegaal is om zo kunst te maken, en de graffiti artiest dus niet urenlang de tijd heeft de schildering te perfectioneren. Sommige mensen houden ervan, sommige mensen hebben er een hekel aan, maar er valt niet te ontkennen dat het inderdaad kunst is. Vaak gaan de graffiti schilderingen over hedendaagse onderwerpen die op het moment spelen in de samenleving. Daar wordt dan een creatieve twist aan gegeven en zo ontstaat graffiti. Het is dus een echte kunstvorm.

Daarnaast zie je het ook in mode terug. Natuurlijk op de rode loper en de catwalk, maar qua kunst is het veel interessanter wat er op straat gebeurt. Wat is er op het moment in de mode en hoe vertalen de street wear artiesten dit naar kleding vertalen. Populair is bijvoorbeeld leer verven. Dit wordt gedaan met verf voor leer. Zo kunnen mensen met echte, handgemaakte kunst op hun jas, tas of schoenen over straat.

Ten slotte zie je ook meer en meer kunst op de grond ontstaan. Dit is bijvoorbeeld met krijt, maar ook met verf. Vooral als hier 3d effecten aan toegevoegd worden, trekt deze vorm van kunst veel bekijks. Het lijkt namelijk soms zo realistisch, dat je echt even 2 keer moet kijken om te zien dat de grond echt vlak is.

Kortom, je hoeft je als artiest niet meer te beperken. Schilder wat jij leuk vindt, op een ondergrond die jij leuk vindt.

https://www.deleerverfwinkel.nl/