LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Hoe te carrière maken

Carrière maken is niet altijd even gemakkelijk, het wordt echter makkelijk wanneer je duidelijk voor ogen hebt wat je wil en hoe je het zou kunnen bereiken. Natuurlijk zijn er altijd invloeden van binnen en buitenaf die mee helpen aan de carrière die je zou willen maken, of dat nou intern of extern is bij een bedrijf.

Mocht je intern promotie willen maken is het handig om aan een aantal dingen te denken waardoor de promotie eventueel vanzelf naar je toe komt na het verrichten van een beetje extra werk. Ten eerste profileer je zelf op de manier waarop een manager zou doen. Wanneer de hele top van het bedrijf rond loopt strak in pak, en jij loopt er zelf bij met je trui en je spijkerbroek. Dan snap je dat je niet zo snel wordt gezien, of misschien juist wel maar niet op de goede manier. Neem daarnaast het initiatief, dit kan dagelijks tijdens de normale werkzaamheden, bij projecten maar zeker ook in vergaderingen. Organiseer wat, laat zien dat je kan delegeren en de taken kan verdelen waardoor je zelf tijd over hebt om met verbeterpunten en of ideeën te komen. Een organisatie is het boegbeeld voor verandering. Verander je niet, gaat de concurrentie je voorbij. Dit zelfde geld voor je collega’s, blijf je zelf stil staan, dan veranderen je collega’s en gaan ze je voor bij dan kan je uiteindelijk fluiten naar je droombaan en je promotie. Klik hier voor meer info.

Denk daarnaast altijd aan het resultaat dat je wil gaan boeken. Denk er niet aan hoe lang dit zal duren, wanneer het niet binnen de gewenste periode gaat geef het niet op. Het kan uiteindelijk dichterbij zijn dan dat je denkt. Als het resultaat maar komt. Wees daarin wel reëel met je zelf. Actief zijn en geen resultaat hebben is niet wat je wil. Wees productief in de uren dat je actief bent. Verdoe niet je tijd met bezigheden die weinig opleveren. Als je goed kunt managen weet je je taken zo te delegeren dat anderen de kleine dingen oppakken waardoor je zelf automatisch tijd over hebt voor randzaken.

Mocht je alsnog niet helemaal duidelijk hebben wat je allemaal moet doen voor je promotie, of dat je wel in het zelfde bedrijf werkzaam wil blijven. Dan is het handig als je een outplacementbureau weet te contacten. Zij kunnen je helpen met je loopbaanbegeleiding voor wanneer het nog niet helemaal duidelijk is voor je zelf of voor wanneer je je visie nog niet duidelijk voor ogen hebt. Dan doe je er verstandig aan om te doen aan loopbaanbegeleiding bij carrierepoort.nl.

http://www.carrierepoort.nl