LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Het Smart Balance Board, durf jij?

Krijg je voor de eerste keer een smart balance board onder ogen, dan rijst de volgende vraag als vanzelf: hoe kun je daarop in hemelsnaam blijven staan?! Moet je hiervoor niet een zeer beoefend skater zijn en maakt dit het board niet bij uitstek alleen geschikt voor waaghalzen? Niets is echter minder waar!

De kunst van het Smart Balance Board

Toegegeven; het smart balance board is vooral aantrekkelijk voor jongeren onder de 40 jaar. Wie waagt zich immers door het verkeer op zo’n klein elektrisch “skateboardje”.. (beter bekend als een elektrische step). Toch valt na even speuren op dat deze balance wheels wel degelijk eenvoudig bedienbaar zijn. Het zeer geavanceerde apparaat is namelijk voorzien van sensoren en reageert op het verplaatsen van het lichaamsgewicht. Dit houdt in dat wanneer de bestuurder naar voren wil, deze het lichaam iets naar voren helt – en achteruit op dezelfde wijze toepast. Door de krachtige motor in het apparaat kun je na opladen van de accu een ruime tijd gebruik maken van de smart balance board. Maar let op: koop altijd een board van een goede kwaliteit, want vooral binnen dit segment geldt: goedkoop = duurkoop. 

Verschillen in kwaliteit

Waar een klein apparaat groot in kan zijn; een smart balance board van bijvoorbeeld hoogwaardige Duitse makelij, met een kwalitatief duurzame, sterke motor, is praktisch onverwoestbaar en biedt een lange levensduur. Dit in tegenstelling tot boards van bijvoorbeeld Chinese makelij. Het is daarom raadzaam uitsluitend de duurzame variant te kopen.