LV-1N
Image default
Travel

Fem inspirerande saker du måste prova att göra när du är på Cypern

Ön Cypern anses av de gamla grekerna att vara födelseplatsen för Afrodite, gudinnan för kärlek och skönhet. Och med det kristallklara vattnet i Medelhavet är det lätt att se varför. Cypern är rikt på naturlig skönhet och kultur. Ön är en av de största i Medelhavet och det finns större städer. Det är lätt att hitta på ön och det är möjligt att besöka hela ön under en resa. Denna säkra och fridfulla destination har så mycket att erbjuda att du kanske inte vet var du ska börja titta. Men om du ska på en resa till Cypern är det några saker du bör vara säker på att inte missa:

Du kan enkelt ta dig runt på ön med både cykel och buss men med allt Cypern har att erbjuda kan det vara värt att hyra en bil. Med Cyperns hyrbilar är ett utmärkt sätt att se ön på dina egna villkor. Särskilt för att du kan köra runt hela ön på bara några timmar. Passa på att köra på denna natursköna ö. Du måste vara över 18 för att köra och se till att hålla dig till vänster sida av vägen för att undvika böter och missnöjda cyprioter. Du kan kolla priser från flera företag här: Biluthyrning.nu. De jämför bolag som Oscar Rent A Car, Surprice, Goldcar, Hertz, Cyprus Elite Rentals, AutoUnion, Rhodium, Flizzr, Global Rent a Car, Alamo, AIDA, Enterprise, Thrifty, Dollar, Trip Rent A Car, Green Motion, Firefly, Europcar, Sixt, Whiz, Payless, Drive Cyprus, Avis, Sun Rent A Car och National. Det är lätt att hyra en bil på Cypern och priserna är låga.

När det gäller Cyperns turistattraktioner är denna ö hem för några av de vackraste historiska platser i världen. Från Kungarnas grav, en gammal kyrkogård och arkeologiska utgrävningar, till Kykkos kloster; det saknas inga pittoreska platser att besöka. Så oavsett om du gillar slott eller skeppsvrak, kommer det säkert att finnas något som intresserar dig.

Cypern har en spänning av fantastiska stränder med några av de renaste vattnen du kommer att simma i, men det saknar naturliga hotspots. Vandra i Medelhavets skogar och besök majestätiska vattenfall. Du kan också åka på en mängd dagsturer, äventyrsturer och till och med komma nära och personligt med det lokala marina livet på imponerande dykningsexpeditioner.

Det lokala cypriotiska köket påverkas av franska, Mellanöstern och italienska smaker för att bara nämna några. Cyprioter  brinner för sin mat och anser att det är en del av ett bra socialt tillfälle. Lokalbefolkningen insisterar på att varje turist ska prova sin berömda halloumi, shaftalia och souvlakia. Och utan brist på fantastiska restauranger runt ön kommer du att bli bortskämd för valet.

Hem till det äldsta tillverkade vinet i ordet, Commandaria, har detta paradis på en ö en uppsjö av lokala vingårdar och bryggerier. Dessa ger utmärkta dagsutflykter och är ett utmärkt sätt att fördjupa sig i deras rika kultur. Plus cyprioter har ett skick för att tillverka otroliga viner, cider, öl och lager som får dig att gå tillbaka för mer.

Med allt detta som erbjuds och så mycket mer är det verkligen inte konstigt att Cypern är värd för nästan 4 miljoner turister varje år.

https://www.biluthyrning.nu