LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Een Brodit systeem voor uw iPhone 6S Plus

De nieuwe iPhone 6S Plus is dit keer weer in twee formaten uitgebracht. Net als zijn voorganger is de iPhone 6S Plus verkrijgbaar in een normaal en groot formaat. Wij onderzoeken de verschillen, en of ‘ie het extra geld waard is.

Het ontwerp

Ten eerste het ontwerp, daar is duidelijk vrij weinig aan veranderd. Wel is hij iets dikker dan zijn voorganger, en dit telt ook mee in het gewicht. Hij is dan ook 20 gram zwaarder, maar dit merk je niet. Verder heeft het toestel hetzelfde 5,5 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080. Ook veranderingen aan de behuizing zijn minimaal, al is het toestel wel voorzien van krasbestendig glas op de voorkant. Daarnaast is het soort aluminium ook veranderd, dit keer is de iPhone namelijk uitgerust met een sterker soort aluminium. Dit zorgt er tevens voor dat het toestel langer mooi blijft. Een nadeel van dit grote toestel is toch wel dat gebruik met één hand onmogelijk is. Mocht je het toch willen proberen, dan is de kans dat het toestel uit je handen glijdt vrij groot.

De binnenkant

Aan de binnenkant is er ook weinig veranderd. Wél is het toestel voorzien van het nieuwe 3D-Touch. Onder het scherm van de iPhone zijn sensoren geplaatst die voelen hoe hard je op het scherm drukt. Aan de hand daarvan weet de iPhone 6S Plus dus precies wat je bedoelt. Wanneer je te kort drukt klapt er een menu uit, waarbij je zelf de keuze kan maken welke actie je wil uitvoeren. Denk bijvoorbeeld bij de camera aan het maken van een selfie, video of een gewone foto. Ook WhatsApp werkt tegenwoordig met 3D-Touch, zo is het nu mogelijk om gesprekken te previewen of een nieuwe chat te starten, afhankelijk van hoe hard je drukt.

Conclusie

Al met al verschilt de Plus versie weinig met de gewone iPhone 6S. Wanneer we de hardware vergelijken met zijn voorganger is er nog wel een klein aantal opmerkelijke verschillen. De vingerafdrukscanner is namelijk vernieuwd, zo leest hij nog sneller je afdruk en is wachten op ontgrendelen verleden tijd. Ook is er een A9-chip toegevoegd en het aantal RAM verdubbeld naar 2GB. Verder zijn er geen opmerkelijke verschillen te noemen.

Ondanks de grootte is een telefoonhouder van Brodit voor uw iPhone 6S Plus erg verstandig. Het grote scherm is dan ook prima als navigatie te gebruiken, en daarom handig te plaatsen in een houder voor uw iPhone in de auto.

http://www.telefoonhouderwinkel.nl/telefoonhouder/telefoon/apple/iphone-6