LV-1N
Image default
Recreation / Autos

De voordelen van zonnepanelen

Door een duurzame investering zoals zonnepanelen draag jij je steentje bij aan een beter klimaat en bespaar je ook nog een op je energierekening. Waarschijnlijk vraag je jezelf af: wat kosten zonnepanelen? Zonnepanelen worden steeds populairder en de prijs neemt daarom ook af. Het overwegen van zonnepanelen is zeker iets om over na te denken. Via deze blog leggen wij uit hoe een zonnepaneel werkt en wat de voordelen zijn.

De zonnepanelen worden geïnstalleerd op het dak. Zodra er zonnestralen op de bovenste laag van het paneel landen, wordt er spanning opgewekt. De spanning wordt verder in het paneel omgezet in elektriciteit. De elektriciteit wordt omgeleid naar de omvormer die de spanning omzet naar wisselspanning zodat de elektriciteit gebruikt kan worden.

Voordelen

Door het aanbrengen van zonnepanelen op je dak, kan je geld besparen op je energierekening. De zonnepanelen wekken voor jou de elektriciteit op. In bijvoorbeeld de zomer kan het zomaar zijn dat u gebruikt maakt van volledig zelf opgewekte stroom.  Nou zijn de zonnepanelen geen goedkopen investering maar binnen 7 a 8 jaar heeft een gemiddeld gezin 1.000 euro winst.

De energierekening daalt maar de waarde van je woning stijgt. Door de investering in polykristallijne zonnepanelen  krijgt je koophuis een hoger energielabel wat gunstig is voor de waarde van het huis. Zonnepanelen weken schone energie op en bij deze energie komt geen CO2 vrij. Daarom krijgt je koophuis een hoger energielabel.

Er zit helaas nog geen subsidie op zonnepanelen maar wel kan je de btw terug vragen bij installatie en arbeid. Dat is toch een mooie 21% korting! Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat de zonnepanelen snel kapot gaan. De zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van zo 25 jaar. Gemiddeld heb je binnen 7 a 8 jaar al weer je geld terug verdient.

Nadeel

Een nadeel kan zijn dat je dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Daarnaast is de investering ook best duur en niet iedereen heeft het vermogen om z’n aanschaf te doen.

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/