LV-1N
Image default
Recreation / Autos

De voor- en nadelen van zonnepanelen

Inmiddels zijn er ruim 1,5 miljoen woningen voorzien van zonnepanelen. Het plaatsen van de installatie lijkt een enorm succes: het aantal woningen met panelen neemt immers jaarlijks toe. Toch is het belangrijk om op de hoogte te zijn van zowel de positieve als negatieve eigenschappen van een product, voordat u daadwerkelijk het product aanschaft.

U bent zich er wellicht niet bewust van, maar ook zonnepanelen kunnen negatieve gevolgen hebben. Om u een eerlijk beeld te geven van de zonnepanelen, zullen wij in dit artikel zowel de voor- als nadelen aandachtig bespreken

Voordelen van de zonnepanelen

–          Besparen en verdienen

Momenteel kampen we massaal met de toename van de energieprijzen. De plaatsing van zonnepanelen lijkt de ideale oplossing te bieden. Aan de hand van de panelen is een huishouden in staat eigen energie op te wekken, waardoor zij niet of nauwelijks last hebben van de stijgende energieprijzen. Hierdoor bespaar je een hoop geld op termijn.

Daarbij is het uiteraard mogelijk dat je na een maand meer energie hebt opgewekt dan gebruikt. Dit overschot is terug te laten stromen naar het elektriciteitsnet tegen een vergoeding. Op die manier is het ook mogelijk om daadwerkelijk geld te verdienen aan de zonnepanelen.

–          Waardestijging van de woning

Indien een woning voorzien is van zonnepanelen, zal dit invloed hebben op de waarde van de woning. De panelen voegen extra waarde aan de woning, waardoor de woning aanzienlijk in prijs zal stijgen.

Nadelen van de zonnepanelen

–          Grote investering

Het klinkt allemaal erg aantrekkelijk, maar waarom is dan nog maar een klein percentage van alle woningen daadwerkelijk voorzien van zonnepanelen? Dat komt door de hoge aanschafprijs van de panelen. De zonnepanelen bieden de eigenaar veel voordelen, maar daar staat een hoge investering tegenover.

–          Vogels onder zonnepanelen

Vogels zijn, vooral gedurende het koude seizoen, op zoek naar een veilige plek om zich te nestelen. Zonnepanelen warmen door de dag heen op, waardoor het onder de panelen erg warm is. Vogels zien dit als een prettige plek om zich te broeden, al brengt dit veel overlast voor de eigenaren van de woning, denk aan de uitwerpselen en het lawaai. Duiven, kauwen en kraaien onder zonnepanelen worden daardoor beschouwd als groot nadeel van de zonnepanelen.

http://birdblocker.eu