LV-1N
Image default
Recreation / Autos

De voor- en nadelen van het beroep DJ

Het zijn van een dj kan klinken als een droom die uitkomt. Je kunt aanwezig zijn op de leukste festivals, je maakt mensen blij en komt de dagen dansend door. Wie wilt dat niet? Door deze voordelen dromen velen ervan om later een succesvolle dj te worden, eentje zoals Martin Garrix of Tiësto.

Toch kun je je verkijken op de werkzaamheden van een dj. Tegenwoordig blijven de werkzaamheden niet enkel bij het draaien van een bestaande plaat. Zo vergt het mixen van nummers veel talent en verlangen luisteraars op termijn naar zelf geproduceerde muziek. Om een beter beeld te krijgen van het leven als dj, worden hieronder zowel de voor- als nadelen van een dj behandeld.

Dragen wat je wilt

Wanneer je werkzaam bent bij een werkgever zul je wellicht op werkdagen rekening moeten houden met de kledingkeuze. Ook op kantoor wordt er verwacht dat de werknemers professionele kleding dragen. Als ober is het dragen van een uniform verplicht en ook in de zorg is het niet mogelijk om een kleurrijke blouse te dragen tijdens werk. Als dj ben je vrij in je kledingkeuze. Er zit geen kledingkeuze verbonden aan het zijn van een dj. Indien jij graag in je joggingsbroek muziek wilt draaien is dat geen probleem.

De wereld rond

Als succesvolle dj kun je wereldwijd geboekt worden. Hierdoor kun je als dj enorm veel van de wereld zien in een korte periode. Zo kun je in de ochtend geboekt zijn in Thailand en wordt je ’s avonds verwacht op een bedrijfsfeest op Ibiza. Indien je reislustig bent en het leuk vindt om nieuwe mensen en culturen te leren kennen is dit werk wellicht iets voor jou!

Nadelen van een dj

Helaas lijkt het zijn van een dj mooier dan het is. Ieder beroep heeft nadelen, zo ook het zijn van een dj. Zo ben je als succesvolle dj veel onderweg, waardoor je je vrienden en familieleden weinig zult zien. Vooral in de zomer zullen de platendraaiers het enorm druk hebben, dat ten koste zal gaan van je sociale leven in Nederland. Daarnaast is het leven van een dj enorm druk, waardoor dj’s vaak stressbestendig moeten zijn om het leven van een dj te kunnen waarderen. Feesten kunnen je als dj inhuren, waardoor je verwacht wordt op verschillende feesten. De vele indrukken zullen erg vermoeiend zijn. In veel gevallen proberen dj’s deze problemen weg te drinken; een schaduwkant van dit beroep.

http://artisticproductions.nl

Related Posts

De nieuwe Ford Focus 2016

De zomer komt er aan, tijd om de winterbanden te verwisselen

Salaris administratie