LV-1N
Image default
Recreation / Autos

De nieuwe Ford Focus 2016

Aan de Ford Focus 2016 zijn een aantal uiterlijke dingen veranderd. Daarnaast is het onderstel, de motor en nog veel meer veranderd binnen dit nieuwe model Focus 2016. Maar wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat deze auto de meest verkochte personenauto is. Dit voor de afgelopen 2 jaren. Waarom je dit niet hebt opgemerkt kom doordat deze auto in 8 landen en 4 werelddelen wordt geproduceerd. Daarnaast wordt de Ford Focus 2016 in honderdveertig verschillende landen aangeboden. Ford is met deze cijfers natuurlijk erg tevreden en heeft de trouwe Fordrijder beloond voor het wachten en de vele kritieken op de vorige modellen.

Ford heeft zich met de Focus 2016 gericht op het detail, en design.

Daarnaast heeft de Ford Focus 2016 mooie lijnen en vernieuwde koplampen. Zelf was ik direct onder de indruk van dit nieuwe model. Nederland moest iets langer wachten voor de Ford bij ons in de showroom zal komen te staan. Maar het wachten was het allemaal waard. De voorkant van deze auto is veranderd ten opzichte van het vorige model. Ook is de achterkant anders, maar dit blijft wel binnen dezelfde maten en vormen als de voorganger.

Wanneer we kijken naar de binnenkant van deze auto zullen we zien dat ze veel knoppen achterwege hebben gelaten. Bij het vorige model waren er veel knoppen aanwezig in de cockpit wat voor chaos en verwarring zorgde. De Focus 2016 zorgt voor meer rust in de cockpit en op de portieren. De middenconsole tussen de stoelen is vernieuwd en het opberg vak is groter geworden. De aanwezige touchscreen is groter gemaakt waardoor bediening van de console makkelijker en gebruiksvriendelijker is geworden. Telefoon, navigatie en ander entertainment is beschikbaar op de vernieuwde touchscreen. In deze Ford Focus 2016 is gezorgd dat dit systeem voor iedereen te begrijpen is, u hoeft geen hightech iemand te zijn om dit systeem te begrijpen. Daarnaast is een spraakherkenning toegevoegd, met de stem kan het systeem worden beheerd, en kunnen opdrachten worden gegeven. Zo krijgt u restaurants in de buurt op uw navigatie wanneer u een opdracht geeft om iets te gaan eten. Erg leuke toevoeging aan dit mooie systeem. Ook de muziek is met de stem te besturen. De toerenteller en snelheidsmeter zijn ook aangepast, deze zijn duidelijker en overzichtelijker. De stoelen zijn voorzien van voldoende ruimte. In Nederland hebben wij de langste mensen ter wereld. Deze zullen allemaal goed comfortabel kunnen zitten in deze Focus 2016.

De motor van dit model is sportief dankzij de aanwezige turbo.

Deze Ford heeft een koppel van 170 nanometer met een max van 4500 toeren. Bij een overboost haalt deze Ford zelfs 200 nanometer. Daarnaast is de auto met 1500 kg vrij zwaar, echter presteert de motor het om binnen 10 seconden naar 100 te sprinten. Het verbruik van deze auto in de stad zit op 1 op 12, op buitenwegen kun je met deze auto 1 op 20 halen.

Voor dit geld heb je een klasse auto.

De vernieuwingen die zijn aangebracht door Ford komen de auto ten geode, de motor is zuiniger en stiller. Daarnaast is deze auto uitgerust met een aardige motor!

https://bynco.com/nl/merk/ford/ford-focus-2016