LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Auto sneller verkopen met nieuwe APK

Elk jaar krijg je weer met de APK keuring te maken. Deze is 12 maanden geldig. Loopt de keuring bijna af dan ontvang je thuis een herinnering. Laat de auto op tijd keuren want wanneer de keuring verlopen is mag je niet meer met de auto rijden. Bovendien loop je de kans een boete te krijgen en dat de verzekering niet uitkeert wanneer je schade veroorzaakt.

Auto eerder laten APK keuren

Een auto kun je altijd voorzien van een nieuwe APK keuring, ook al is deze net voor de keuring geweest. Er zijn geen regels hoe vaak je de auto mag laten keuren, zolang je dit maar op tijd doet.

 

Auto verkopen

Ga je de auto verkopen dan is het zeker zinvol om de je auto te laten keuren. Waarom? Je auto verkoopt namelijk een stuk makkelijker met een nieuwe APK keuring. Mensen weten dat ze even een jaar onbezorgd van de auto kunnen genieten, mits er wat stuk gaat natuurlijk. Veel mensen lopen tegen kosten aan bij de keuring, al zijn het alleen al de kosten van de keuring zelf. Vaak is er wel iets kleins aan de hand wat vervangen moet worden en dat kost geld. Zeker wanneer je net een auto hebt gekocht dan wil je niet nog eens in de buidel te hoeven tasten. Je auto verkopen kun je dus beter doen met een nieuw jaar APK erop.

2 Bonus maanden APK

Wil je 2 maanden extra bovenop de standaard 12 maanden? Laat je auto dan 2 maanden eerder keuren. De regel geldt tot 2 maanden dus laat je de auto 1 week eerder keuren dan hij gekeurd zou moeten worden dan krijg je 1 week extra. Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan het onderstaande voorbeeld.

Je auto moet op 1-5-2017 gekeurd zijn en je laat hem op 1-5-2017 keuren, zelfde datum dus, dan krijg je precies 12 maanden APK. De nieuwe keuringsdatum wordt dan 1-5-2018.

Laat je de auto een maand eerder keuren, dus op 1-4-2017 dan loopt de APK einddatum nog steeds tot 1-5-2018.

Laat je de auto twee maanden eerder keuren, dus op 1-3-2017 dan loopt de APK einddatum nog steeds tot 1-5-2018.

Laat je de auto nog eerder keuren dan krijg je niet meer extra dagen dan de 2 maanden waar je recht op had.  Je krijgt dus tot 14 maanden. Auto verkopen, zorg dan voor een nieuwe APK. Je auto verkopen gaat sneller namelijk.