LV-1N
Image default
Recreation / Autos

Achteruitrijcamera plaatsen

Het plaatsen van een achteruitrijcamera lijkt niet heel moeilijk. Toch is het belangrijk om goed na te denken over de plaats van de camera en de eigenschappen van de camera. De eigenschappen van een camera kunnen namelijk invloed hebben op de plek waar de camera moet komen. De kijkhoek is daarbij van essentieel belang. Een grotere kijkhoek lijkt de beste optie. Toch is dat niet altijd het geval. In dit artikel lees je meer over de verschillen in kijkhoeken en de plaats van de camera.

Hoe groter de kijkhoek, hoe beter. Dit is niet altijd waar maar hoe groter de kijkhoek hoe verder je naar links en rechts kan kijken. Dat is het grote voordeel van een grote kijkhoek, je hebt meer overzicht. Dit grote beeld moet echter ook getoond worden op het beeldscherm in de cabine. Er moet dus een groot beeld getoond worden om een enigszins klein beeldscherm. Hierdoor zal het beeld zelf heel klein worden. Dat is dus nadelig, omdat je hierdoor kleine details over het hoofd kan zien. Een waeco camera of orlaco camera komen gelukkig ook in kleine kijkhoeken. Bij deze camera is de hoek wel kleiner zo’n 120 graden, terwijl dit bij een grote kijkhoek al snel 180 graden is. Het nadeel hiervan is dat je minder ver naar links en rechts kan kijken, maar het beeld is kleiner waardoor dit groter te zien is op het beeld. Details zijn hierdoor beter te zien.

Het is dus goed om te overwegen welke kijkhoek past bij de situaties waar je in terecht komt. Heb je meer oog voor detail nodig dan zal een kleine kijkhoek beter uitpakken. Zijn details niet nodig maar heb je een goed overzicht van de situatie nodig dan zal een grote kijkhoek beter van pas komen. Het is dus noodzakelijk om de juiste balans te vinden tussen overzicht en detail.

https://www.vanzwitserland.nl/